رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی:
آبزی پروران به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند
 
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اظهار کرد: آبزی پروران بایستی به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1400-05-05 10:23

به گزارش فاخته، دکتر محسن نژاد افزود: تغییرات تدریجی دمای آب در داخل دامنه مطلوب برای اکثر آبزیان قابل تحمل است و تغیرات سریع دما باعث استرس شدید و به دنبال ان کاهش مقاومت ماهیان و افزایش حساسیت انها به بیماری‌ ها گشته و به عنوان یک قانون کلی هر چه ماهی جوانتر باشد حساسیت بیشتری به تغیرات سریع حرارتی دارد.

وی یادآور شد: چنین مرگ ومیری به عنوان شوک حرارتی خوانده می‌ شود و تغیرات ناگهانی دمای اب بیش از ۳ درجه برای ماهیان بزرگ وبیش از ۱ درجه برای لاروها وبچه ماهیان استرس زا است و بدین لحاظ، یکسان سازی دما در هنگام نقل و انتقال و یا رهاسازی در محیط جدید ضروری است.

نژاد عنوان داشت: قدرت یک گونه خاص به سازش در دماهای مختلف به توانایی ان در حفظ یونها و سطوح پروتئین سرم در دماهای مختلف بستگی دارد و بدین لحاظ افزودن برخی مواد نظیر نمک به اب باعث افزایش تحمل ماهیان به تغیرات حرارتی می‌ گردد و در زمان افزایش درجه اب می‌ توان با اضافه نمودن سدیم - منیزیم وکلسیم مقاومت ماهیان را بالا برد.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
خاطر نشان می‌ گردد دمای مطلوب جهت کپور ماهیان ۲۶ درجه وبرای قزل الا ۱۶-۱۳ است   و آبزیان از نظر دامنه مطلوب حرارتی به دو دسته دارای قدرت تحمل دامنه وسیع حرارتی مانند کپور ماهیان  و ماهیان با قدرت تحمل محدود حرارتی مانند قزل الا تقسیم می‌ شوند.

مطالب مرتبط

برچسب ها: آبزی پروران, اداره کل دامپزشکی خراسان رضوی

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری