افزایش قابل توجه درصد چربی در لاشه دام‌ها/ به دلیل نبود بازار مصرف سن کشتار افزایش یافت
 
رئیس شورای تامین دام کشور از افت شدید کیفیت گوشت دام‌های کشتار شده با افزایش بالای درصد چربی لاشه‌ها خبر داد.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1400-06-07 10:45

به گزارش فاخته، منصور پوریان در گفت‌وگو با ایلنا با بیان اینکه مشکلات بازار مصرف در حال تاثیر بر کمیت و کیفیت گوشت دام‌ها است، اظهار کرد: رکود در بازار مصرف گوشت قرمز موجب ماندن دام‌ها در دامداری‌ها شده و سن بیشترشان از سن کشتار گذشته است. ‌

وی یادآور شد: برای بازدهی مناسب و حفظ کیفیت گوشت، دام‌ها باید در سن و وزن مناسب کشتار شوند.

پوریان با تاکید بر اینکه با افزایش سن نسبت چربی به گوشت در لاشه افزایش می‌باید، افزود: با گذشتن سن کشتار، ضریب تبدیل خوراک به گوشت کاهش می‌باید و درصد بیشتری از خوراک به جای تبدیل به گوشت به چربی تبدیل می‌شود.

وی تصریح کرد: در این شرایط مصرف کننده نیز زیان می‌بیند و پول به چربی بیشتر به جای گوشت می‌دهد.

به گفته پوریان؛ در حال حاضر در لاشه دام‌های سنگین پرواری کشتار شده حداقل ۷۵ کیلوگرم و در دام‌های سبک ۱۳ کیلوگرم چربی است، درحالی که به طور‌ معمول باید در لاشه گوساله ۱۷ کیلوگرم و‌ در دام سبک ۴ کیلوگرم چربی باشد.

وی متوسط وزن گوساله پرواری مناسب کشتار را ۸۰۰ کیلوگرم و گوسفند را ۶۰ کیلوگرم عنوان کرد.

پوریان معتقد است؛ صنعت دامپروری در شرایطی است که دیگر زیان در سطح دامدار و مصرف نیست و اقتصاد کشور با هدر رفت نهاده‌های دامی دچار زیان می‌شود، چرا برای واردات نهاده‌های دامی یارانه‌های کلان با تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی پرداخت می شود.

رئیس شورای دام کشور برای حل این مشکلات، اجرای طرح خرید حمایت دام از دامدارن که به رغم تصویب متوقف مانده و صادرات موقت را راه حل های مناسب برشمرد.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
پوریان اظهار کرد: در حال حاضر باید فقط به اندازه میزان مصرف داخلی و متناسب با منابع آبی و مراتعی کشور دام نگهداریم و مازاد را خارج کنیم.

مطالب مرتبط

برچسب ها: گوشت, کشتارگاه دام, شورای تامین دام کشور

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری