حمل گوشت غیر بهداشتی در روزهای شیوع بیماری کرونا/ غیبت معنادار دامپزشکی استان
 
در حالی که ویروس کرونا تا کنج اتاق های مردم رخنه کرده است در غیبت معنا دار دامپزشکی ایلام، گوشت قرمز با گاری توزیع می شود و این شاید در نوع خود قابل تامل‌ترین عرضه گوشت باشد.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1398-12-21 00:00

به گزارش فاخته به نقل از ایلنا، سازمان دامپزشکی به عنوان متولی نظارت بر ذبح و توزیع بهداشتی گوشت در منشور سازمانی خود چنین مقرراتی را وضع کرده است: گوشت و آلایش آن باید توسط وسیله نقلیه مجاز حمل شود .

 وسیله نقلیه و سردخانه آن باید قبل از حمل، به دقت تمیز، شستشو وضد عفونی شده باشد.  سطوح داخلی وسیله حمل باید از موادی تهیه شود که در مقابل خوردگی و پوسیدگی مقاوم باشد.

وسیله نقلیه سردخانه دار باید طوری باشد که در طول حمل ونقل دمای مورد نیاز را فراهم کرده و محموله را در دمای مناسب نگهداری کند . همچنین دمای سردخانه باید بطور خودکار ثبت شود .

چیدن لاشه گوشت و آلایش آن در سردخانه وسیله نقلیه باید طوری انجام گیرد که لاشه گوشت و آلایش آن با دیوارها وکف سردخانه مفروش از پالت تمیز و بهداشتی در تماس نبوده به طوری که هوای سرد بتواند به خوبی در داخل آن جریان داشته باشد .

گوشت و آلایش خوراکی که تازه و خنک شده باید در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد حمل شود .

گوشت و آلایش منجمد آن باید در برودت حداقل 18 – درجه سانتیگراد حمل شود.

 افرادی که به طور مستقیم با حمل و نقل گوشت و آلایش خوراکی در تماس هستند باید دارای کارت تندرستی بوده و اصول بهداشتی را رعایت کنند.

 ظروف، وسایل وتجهیزات مورد استفاده در حمل ونقل ( پالت ، سبد ، وقلاب و ..) باید به خوبی تمیز وشستشو وضد عفونی شوند .

 محموله های لاشه گوشت وآلایش خوراکی بسته بندی  وکارتنی بایستی به طور مجزا حمل و نقل شود .

 در حمل و نقل بین استانی کانتینر وسیله حمل و نقل باید توسط دامپزشکی استان مبدا پلمپ و توسط دامپزشکی استان مقصد پلمب شود.

در همین راستا یک دکتر دامپزشک در مورد تأثیر حمل و نقل بر کیفیت گوشت می گوید :

در حمل و نقل گوشت تازه اگر دما و رطوبت نسبی فضای کانتینر کنترل شود، آسیبی به کیفیت گوشت وارد نمی شود. با توجه به محدودیت زمانی برای حمل و نقل گوشت تازه به دلیل فساد پذیری این ماده غذایی، اقدامات ذیل کمک زیادی در پیشگیری از کاهش کیفیت گوشت خواهد کرد:

 1. استفاده از دمای 1- درجه سانتیگراد یعنی حداقل دمای ممکن برای گوشت تازه.

 2. استفاده از پارچه آستری، که اصطلاحاً به آن کفن هم میگویند و یا پوشش پلاستیکی (از جنس پلیاتیلن) برای حفظ رطوبت گوشت و جلوگیری از خشک شدن و چروکیدگی سطح گوشت.

3. مجهز بودن کانتینر به چنگک و ریل مخصوص برای آویزان کردن لاشه‌های گوشت و انباشته نکردن لاشه‌ها بر روی هم. در غیر این صورت در بین لاشه‌های گوشتی که روی هم انباشته شده‌اند، هوای سرد جریان پیدا نکرده و شرایط برای رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌های سطحی گوشت فراهم می شود.

حال با این همه توصیه و تاکید و هشدار و در شرایطی که آمارهای مبتلایان به کرونا در استان ایلام رو به افزایش است مدیرکل دامپزشکی ایلام ضمن پاسخگویی‌عدم نظارت و دلایل حمل گوشت غیر بهداشتی، حضورشان را برای نظارت کمی تا قسمتی پررنگ تر کنند.

مطالب مرتبط

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری