یادداشت؛ دکتر صدیقه کاظمی نیا:
جایگاه ویژه دامپزشکان در تامین سلامت جامعه
 
روز ۷ آوریل مصادف با ۱۸ فروردین تحت عنوان روز سلامت یا روز جهانی بهداشت و سالگرد تاسیس سازمان جهانی بهداشت می باشد که همه ساله در کشور‌های مختلف جهان گرامی داشته می‌شود.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1402-01-18 11:19

فاخته- در چنین روزی در سال ۱۹۴۸ میلادی در نیویورک، نخستین اساسنامه کنفرانس بین‌المللی بهداشت از سوی سازمان بهداشت جهانی تدوین گردید.

 همچنین در ژوئن همان سال نخستین مجمع عمومی سازمان بهداشت جهانی در ژنو با حضور نمایندگان بیش از شصت و یک کشور جهان تشکیل شد و از آن سال به بعد همه ساله چنین روزی به عنوان روز جهانی بهداشت در کشورهای مختلف گرامی داشته می‌شود.

رسالت روز سلامتی یا روز جهانی بهداشت افزایش توجه و آگاهی عموم مردم جهان درباره موضوع خاص بهداشتی است که سازمان بهداشت جهانی (WHO) آن را در رأس اولویت های بهداشتی قرار داده است.

این موضوع آنقدر با اهمیت است که سازمان بهداشت جهانی هر سال شعاری را برای این روز بر می گزینند که در سالجاری (2023) شعار روز جهانی سلامت تحت عنوان" سلامت برای همه" نامگذاری شده است.

از انجا که سلامت انسان، حیوان و محیط زیست به طور جدایی ناپذیری با هم در ارتباط است، دامپزشکی با تامین سلامت دام و تولیدات دامی، علاوه بر به ارمغان آوردن امنیت غذایی جامعه سبب کنترل، پیش بینی و پیشگیری بیماری های مشترک بین انسان و دام می گردد.

ماهیت وظایف و خدمات دامپزشکی، کمک به بهبود بهره وری و ارتقای تولید و کاهش ضایعات محصولات در بخش دام، طیور، آبزیان و صنایع مرتبط، ارتقای کیفیت بهداشتی مواد خام دامی از طریق مبارزه با بیماریهای دامی و اقدامات نظارتی و نیز کمک به ارتقای بهداشت عمومی با کنترل بیماری های قابل انتقال به انسان و تضمین سلامت و ایمنی محصولات دامی می باشد.

کنترل بیماری های واگیردار و آموزش بهداشت عمومی از جمله مهم ترین اهداف بهداشتی می باشد و دامپزشکی از دستگاه های اصلی در سیاست گذاری، تحقیقات، نظارت برنامه های کنترل و پیشگیری بیماری ها و ... می باشد که نقش بسزایی در تحقق این اهداف دارد.

 از آنجا که کنترل و پیشگیری از بروز و وقوع بیماری، همیشه مقدم بر درمان بوده است و از خسارات و تلفات ناشی از رخداد بیماری به شدت می‌کاهد دامپزشکی با اجرای عملیات واکسیناسیون و نیز سم پاشی نواحی پرخطر و سابقه دار علیه انگل های خارجی با مشارکت گروه های جهادی سبب کاهش رخداد بیماری ها شده و از خسارات و تلفات ناشی از رخداد بیماری ها به شدت می‌کاهد.

از آنجا که یکی از اهداف این اداره کل، سلامت و عدم آلودگی ثانوی فراورده های دامی( کاهش بیماری های ناشی از فراورده های خام دامی) مورد نیاز مردم می باشد، نظارت های بهداشتی کامل بر زنجیره تولید تا عرضه کلیه مواد خام دامی طبق دستورالعمل های بهداشتی اجرا شده است.

برنامه های بخش دولتی و خصوصی برای ارائه خدمات درمانی، نظارتی( نظارت کشتارگاهی و ...)، مدون و مشخص بوده و انجام وظایف به صورت دقیق نظارت می گردد.

 امیدواریم که با تلاش این مجموعه و نیر حمایت بیش از پیش مسئولان استانی شاهد ارﺗﻘﺎی ﺳﻄﺢ ﺳﻼﻣﺖ ﺟﺎﻣﻌﻪ باشیم.

مطالب مرتبط

برچسب ها: دامپزشکان, دکتر صدیقه کاظمی نیا, سلامت, روز جهانی بهداشت

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری