مدیر کل دامپزشکی خوزستان در گفتگو با فاخته:
در اجرای ماده 19 جزء استان های پیشرو هستیم/ رضایت و عدم رضایت از قانون تسری هیچ گونه تاثیر منفی در انجام وظایف محوله همکاران نداشته و نخواهد داشت
 
مدیر کل دامپزشکی خوزستان در گفتگو با فاخته اظهار کرد: ما در اجرای ماده 19 جزء استان های پیشرو هستیم و در بخش دولتی نیز رضایت و عدم رضایت از قانون تسری هیچ گونه تاثیر منفی در انجام وظایف محوله همکاران نداشته و نخواهد داشت.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1400-05-18 11:35

فاخته- وضعیت خشکسالی های اخیر استان خوزستان و هورالعظیم و نگرانی ایجادشده برای سلامت دام های این مناطق، بهانه ای شد تا گفتگویی داشته باشیم با دکتر مصطفی کنارکوهی، مدیر کل دامپزشکی استان خوزستان و در حاشیه این گپ و گفت، مباحثی نظیر؛ اجرای ماده 19، پرداخت فوق العاده تسری و ... را هم از وی جویا شدیم که صبورانه و با دقت به تمام سئوالها پاسخ داد و ناگفته نماند در این میان، از پیگیری «حسین شانه سازان»، مدیر روابط عمومی این اداره کل نیز که هماهنگی این مصاحبه را داشت قدردانی می کنیم.

متن زیر ماحصل گفتگوی ما با دکتر کنارکوهی است.

  1. آقای دکتر، خشکسالی اخیر و به ویژه خسارت های وارده به دام های هورالعظیم چه تاثیری بر صنعت دامپروری استان و ارائه خدامات توسط دامپزشکی خوزستان بر جای گذاشت؟

با سلام و ضمن تبریک 17 مرداد روز خبرنگار خدمت شما و همکاران گرامیتان در سایت خبری فاخته، خوشبختانه با اقدامات بموقع و پیشگیرانه در حین این اتفاق،که توسط اداره کل دامپزشکی استان و سایر دستگاههای مرتبط و همچنین پرداخت خسارت به دامدارانی که دام های خود را از دست داده بودند و با توجه به اینکه خسارت های وارده در مقایسه با جمعیت عظیم دام استان ناچیز برآورده می شود تنش آبی تاثیر منفی قابل ملاحضه ایی بر صنعت دامپروری استان بجا نگذاشته است و درحل حاضر شرایط عادی بوجود آماده در منطقه حکم فرماست.

از اقدامات موثر این اداره کل می توان به واکسیناسیون رایگان دام های سبک و سنگین، سم پاشی اماکن نگهداری دامها و بدن آنها را بر علیه انگل های خارجی، توزیع نهاده و مکمل های مصرفی دامی و ایجاد استخرهایی جهت نگهداری گاومیش های موجود در سطح این روستاها که شدیدا درگیر تنش آبی هستند و آموزش های بهداشتی دامپزشکی اشاره کرد.

  1. با توجه سه سئوال قبل، چه نیازهایی برای برطرف کردن خسارات وارده به دامداران استان وجود دارد و چه نهادهایی در این زمینه می توانند همکاری کنند؟

 خوشبختانه با حضور و اطلاع بموقع ملزومات مورد نیاز و بر اساس ذخایر ضروری اداره کل و هم چنین درخواست کمک های لازم شامل انواع واکسن، سموم، دستگاه سم پاش و ... و اقدام بموقع سازمان دامپزشکی در ارسال ملزومات مورد نیاز این اداره کل که بصورت واکنش سریع صورت پذیرفت، خوشبختانه شاهد تلفات ناشی از بروز بیماری در شرایط تنش آبی و پس از آن در منطقه نمی باشیم و تلفات مربوطه صرفا بدلیل تنش شدید آبی بوده است که در همین زمینه لازم به ذکر است خدمات بهداشتی دامپزشکی در حال حاضر تا زمان رفع کامل تنش آبی و برقراری شرایط عادی هم چنان ادامه دارد.

  1. کمبودهای دامپزشکی استان در برخورد و مدیریت چنین بحران هایی شامل چه مواردی می شود? لطفا توضیح دهید.

 استان خوزستان یکی از استان های در معرض بلاهای طبیعی می باشد که همواره شاهد بحران های متعددی و به طبع آن شاهد بروز بحران های طبیعی ست که در صنعت دامپروری و بهداشت دام تاثیر مستقیم دارد، که در این راستا و با درخواست های جداگانه سازمان مدیریت برنامه و بودجه استان و ستاد بحران استانداری خوزستان این اداره کل عضو اصلی در ستادها بوده و در جهت تنظیم مقررات بلاهای طبیعی شامل سل، زلزله و... بعنوان مدیر گروه نسبت به ارائه برنامه راهبردی به استانداری خوزستان ارائه نموده که مورد توافق استانداری خوزستان قرتار گرفته و به وزارت کشور جهت ابلاغ ارسال گردیده و در صورت تایید نهایی سازمان دامپزشکی کشور جهت استفاده در موارد لزوم ملاک عمل قرار خواهد گرفت که در این برنامه  راهبردی تمامی کمبودها و وظایف دامپزشکی و دستگاههای مرتبط با آن جهت خدمات رسانی تدوین گردیده است.

بدیهی ست این اداره کل با پشتیبانی سازمان دامپزشکی کشور کما فی السابق بعنوان یک نیروی واکنش سریع آمادگی برخورد با ناملایمت های طبیعی را تا دریافت کمک ها همواره خواهد داشت. امکانات لجستیک، مواد بیولوژیک، نیروی انسانی کار آمد آموزش دیده و با تجربه امکانات کمک آموزشی بخشی از نیازهای ادارات مرتبط به هنگام بروز بلایا خواهد بود.

  1. نحوه پرداخت تسری فوق العاده خاص در استان چگونه بود؟ آیا رضایت همکاران را در تمام رده ها را به دنبال داشت؟

فوق العاده خاص همکاران دامپزشکی در سطح استان با شیوه نامه ارسالی ریاست محترم سازمان دامپزشکی برگرفته از قانون تسری فوق العاده خاص در موعد مقرر به همکارن پرداخت گردید که این روند این شالله ادامه خواهد داشت.

با توجه به قانونمداری همکاران صبور این اداره کل رضایت و عدم رضایت از قانون تسری هیچ گونه تاثیر منفی در انجام وظایف محوله همکاران خودم نداشته و نخواهد داشت و طبعا مدیریت محترم سازمان دامپزشکی با همکاری و هم فکری ادارات زیر مجموعه پیگیر حقوق قانون تسری فوق العاده خاص در تمامی رده ها بوده و خواهند بود.

  1. ارتباط شما با نظام دامپزشکی و بدنه بخش خصوصی استان چگونه است؟

این سوال بایستی بطور موازی از همکاران دامپزشکی نظام استان و سایر رده ها پرسیده شود ولی به نظر بنده همکاری اداره کل دامپزشکی استان خوزستان و نظام دامپزشکی خوزستان در حال حاضر وظایف متعددی را با امورات مردم و همکاران بخش خصوصی دارد که بر مدار منطق، قانون، تعامل و هم فکری بوده که در نهایت کمک به حل مسائل مرتبط  دو دستگاه را داشته است، که این شالله با تدوام این همکاری در آینده شاهد شکوفایی بیشتر دامپزشکی در ابعاد مختلف در استان باشیم.

  1. برای استقرار قانونی ماده 19 آئین نامه نظارت بهداشتی تا کنون چه اقداماتی انجام شده؟ کمبودها و ملزومات اجرای این موضوع چیست؟ آیا مقاومتی از سوی کارفرمایان در این زمینه دیده شده؟ برای رفع آن چه تدبیری داشتید؟

 از سالهای قبل با هماهنگی کامل نظام دامپزشکی استان سعی بر آن بوده که دستور العمل های ماده 19 کامل اجرا گردد و در حال حاضر به اذعان و تایید سازمان دامپزشکی کشور و نظام دامپزشکی کشور این اداره کل یکی از استانهای پیشرو در زمینه اجرای ماده 19 است.

طبعا در این زمینه کمبودها، اختلاف نظرها و مقاومت هایی از سوی کارفرماها همیشه وجود داشته که با تدابیر اندیشه شده و برگزاری جلسات و مباحث منطقی در این خصوص مشکل حادی خوشبختانه صورت نپذیرفته است که باعث ایجاد روند منفی در تاثیر کارهای صورت پذیرد.

  1. برای رفع معضل قاچاق دام در استان چه تدبیری اندیشیده شده و آیا اعتبارات و تجهیزات استان تکافوی پیشگیری از این موضوع و ساماندهی دام های استان را دارد؟

 ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز تمهیدات و اقدامات لازم را در این خصوص در دستور کار قرار دارد و چنانچه در این زمینه نیاز به همکاری از طرف این ستاد وجود داشته باشد، با درخوات ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز بر اساس ضوابط و دستور العمل های موجود اقدام میگردد.

  1. حرف ناگفته ای اگر باقی مانده عنوان بفرمایید.

حرف ناگفته بسیار است و وقت و ذهن محدود،  استان خوزستان در کنار منابع عظیم یکی از استانهای بسیار حساس کشور می باشد که در زمینه مسائل مرتبط با دامپروری و دامپزشکی جز استانهای برتر و پیشرو کشور می باشد و به طبع ان مسائل و معضلات آن همواره گریبان این اداره کل را می گیرد که خوشبختانه با همکاری روسای محترم سازمان دامپزشکی و معاونت ها و دفاتر مربوطه و درک مقامات محلی و استانی توانسته از تمامی این چالش ها به سلامتی عبور کند.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

بزرگترین مشکل این اداره کل کمبود نیروی انسانی کارآمد و به طبع آن مشکلات اجرایی ناشی از آن و عدم اجرای دقیق برخی برنامه ریزی های صورت گرفته می باشد که ممکن است در کوتاه و بلند مدت وظایف محوله را تحت تاثیر قرار دهد که لازم است در این خصوص تدابیر لازم جهت پویایی نسل های آینده تمامی رده های دامپزشکی اندیشیده شود.

 در حال حاضر بخش خصوصی دامپزشکی جزء جدایی ناپذیر بدنه دامپزشکی در کشور می باشد که وظایف مهمی را برعهده دارد که لازم است با توجه ویژه هم سویه از طرف دست اندرکاران نظام دامپزشکی کشور جایگاه این عزیزان در راستای وظایف  اجرایی حاکمیتی سازمان دامپزشکی کشور تثبیت و تقویت گردد تا در نهایت هم همکاران تمای رده ای دامپزشکی و هم آحاد جامعه هدف ( تولید کنندگان ) و هم سازمان دامپزشکی کشور به اهداف از پیش تعیین شده خود برسند.

   

مطالب مرتبط

برچسب ها: تسری فوق العاده خاص, پایگاه خبری فاخته, مدیر کل دامپزشکی خوزستان, گفتگو, دکتر مصطفی کنارکوهی

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری