یادداشت؛ علیرضا کیهان پور:
از آبگوشت خانه ها تا فست فود کنارگذرها؛ فرهنگ مصرف غذا در سراشیبی سقوط
 
فرهنگ و تنوع غذاهای سنتی کشور بخشی از هویت تاریخی ونوستالژیک همه اقوام در گستره ایران زمین است.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1400-12-20 15:59

فاخته- فرهنگ و تنوع غذاهای سنتی کشور بخشی از هویت تاریخی ونوستالژیک همه اقوام  در گستره ایران زمین است.
بنابر آمارها در شهر مقدس مشهد به طور میانگین در هر ۱۸ متر یک فست فود وجود دارد و مشغول بلعیدن  و محو غذاهای سنتی است و۴۶ درصد خانوارها حداقل دوبار در هفته فست فود مصرف می کنند.
در خیابان ستار خان تهران از شرق به غرب  واز میدان توحید تا میدان صادقیه بیش از یک هزار رستوران فست فودی ، روی چرخ طافی و کنار پیاده رو مشغول بره کشان ومخاطره سلامتی نسل جدید، کودکان، نوجوانان ، جوانان و جمع آوری سکه های ذخیره پدر ومادران نسل پیش هستند.
گسترش و رشد قارچ گونه فست فود ها باید برنامه ریزی شده و هدفمند باشد ودر آغاز قرن جدید ناقوس خطر به صدا در آمده است.
امنیت تغذیه ای و سلامت غذا اگر با همین فرمان جلو برود سیل بنیان کن بیماری ها و هزینه های درمان بسیار بالاتر خواهد شد و قدر قدرت درمانی انواع آبگوشت، آش، سوپ، حلیم و غذاهای  سنتی به قدمت تاریخ فرهنگ مصرف پایا ومانای ذائقه های قدیمی به خاطره ها خواهد پیوست اگر چاره اندیشی علمی، بازآفرینی فرهنگ سازی و آشتی با نوع ذائقه های کهن و سالم در کوتاه ترین زمان وطی یک برنامه ریزی میان و بلند مدت فراموش  شود که حکایت انواع نان های فانتزی و خمیرهای انواع پیتزا و ساندویچ ها هم متاسفانه در این سبد غفلت سهوی قرار گرفته اند.

علیرضا کیهان پور
روزنامه نگار

مطالب مرتبط

برچسب ها: علیرضا کیهان پور

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری