کمبود ۱۵۸ نفر نیروی کار در دامپزشکی گلستان/ حذف مرغ مادر یک خیانت است
 
مدیرکل دامپزشکی گلستان از وجود ۱۵۸ پست خالی از نیروی کار در اداره کل دامپزشکی استان خبر داد.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1402-03-01 07:47

به گزارش فاخته، دکتر علی کاووسی اظهار کرد: آگاهی‌بخشی از مهمترین وظایف خبرنگاران و اصحاب قلم و رسانه و اطلاع‌رسانی دقیق و صحیح مهمترین نیازها جامعه امروز کشور است.

وی با بیان اینکه به دلیل وسعت کار و کثرت نوع تخلفات دامپزشکی به تنهایی نمی‌تواند نقش نظارتی داشته باشد، ادامه داد: در کنار آگاهی‌بخشی باید همه دستگاه‌های متولی، نظارتی، قوه قضائیه، انتظامی، بهداشت و درمان و دیگر دستگاه‌ها در کنار دامپزشکی باشند تا سلامت جامعه تأمین شود.

مدیرکل دامپزشکی گلستان از مواجهه این اداره کل با کمبود حدود ۵۰ درصدی نیروی کار خبر داد و افزود: حدود ۳۶۶ پست در چارت سازمانی اداره کل دامپزشکی استان تعریف شده که حدود ۱۵۸ پست خالی از نیروی کار است و باید برای این موضوع تدبیر و علاج بخشی شود.

وی تعداد کشتارگاه‌های صنعتی طیور استان را ۱۴ واحد و کشتارگاه‌های صنعتی و سنتی دام را ۹ واحد برشمرد و خاطرنشان کرد: کشتارگاه‌های دام سه واحد صنعتی و ۶ واحد سنتی هستند و برای مبارزه با سودجویان و کشتارهای غیرمجاز دامپزشکی نمی‌تواند به تنهایی با اکتفا کردن به گزارش‌نویسی وارد عمل شود.

کاووسی با تأکید بر اینکه تأمین سلامت مردم خط قرمز است و اگر سلامت مردم آسیب ببیند کل جامعه متضرر می‌شود، اضافه کرد: دامپزشکی سرباز خط مقدم مبارزه با بیماری‌ها و کنترل مسائل بهداشتی بوده و برای صیانت از جان مردم اغلب جان مأموران و بازرسان اداره کل دامپزشکی تهدید و برخوردهای نامتعارفی با آنها شده است.

وی بیماری مشترک انسان و دام را ۸۰۰ مورد برشمرد و با بیان اینکه بسیاری از این بیماری‌ها مهلک هستند، تصریح کرد: دامپزشکی استان گلستان این آمادگی را دارد که فروشندگان بومی در روستاها و بازارهای محلی را پس از هدایت به سمت رعایت اصول بهداشتی خود و محیط کار با عرضه گوشت کشتار شده در کشتارگاه ها ساماندهی کند.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

این مقام مسئول احساس مسئولیت کارشناسان و نیروهای زبده شاغل و مستقر در کشتارگاه‌های دام و طیور که به شکل بی‌وقفه در حال نظارت بر کشتار صحیح و سالم هستند را یک ظرفیت مهم برای تأمین سلامت جامعه دانست و گفت: تهیه بورشور و آموزش‌های چهره به چهره از راهکاری اطلاع‌رسانی به شهروندان است که در دستور کار قرار دارد.

مدیر کل دامپزشکی گلستان گفت: نسبت به سال 1400 تا 1401 با کاهش حدود پنج میلیونی جوجه ریزی در استان مواجه بودیم که دلایل مختلفی از جمله برداشته شدن نهاده ها با ارز دولتی دارد.

وی در مورد جوجه ریزی و زنجیره مربوط به مرغ اظهار کرد: ابتدای این زنجیره، مرغ اجداد است که باید تخم مرغ نطفه دار مرغ مادر گوشتی را تولید کند.

مدیر کل دامپزشکی گلستان افزود: به طور کلی در سطح کشور با کمبود مرغ اجداد روبرو هستیم و در گلستان حدود سه مزرعه وجود دارد که تقریبا غیر فعال هستند.

وی ادامه داد: در مرحله بعد مرغ مادر، تخم مرغ نطفه دار تولید که از آن جوجه یک روزه گوشتی حاصل می شود.
کاووسی تصریح کرد: نسبت به سال 1400 تا 1401 با کاهش حدود پنج میلیونی جوجه ریزی در استان مواجه بودیم که دلایل مختلفی از جمله برداشته شدن نهاده ها با ارز دولتی دارد.

وی گفت: امروز قیمت تمام شده مرغ بسیار افزایش یافته است و بخشی از مرغ های مادر را حذف کرده اند که یک خیانت بزرگ محسوب می شود.

کاووسی یادآور شد: در این بین تخم مرغ نطفه دار هم حذف و به عنوان تخم مرغ خوراکی مصرف شد.

وی بیان کرد: با کاهش میزان جوجه ریزی در پی افزایش قیمت نهاده ها، شاهد افزایش روز به روز قیمت مرغ در بازار هستیم.

وی بیان کرد: دامپزشکی در افزایش قیمت هیچ نقشی ندارد و صرفا به این زنجیره نظارت بهداشتی می کند اما متاسفانه ما را وارد این قضایا کرده اند.

به گفته وی، امروز اگر مرغ بازار بهمن تهران تامین نشود شاهد بروز یک معضل بزرگ هستیم.

منبع: خبرگزاری های ایسنا و برنا

 

 

مطالب مرتبط

برچسب ها: نیروی کار دامپزشکی, مدیر کل دامپزشکی استان گلستان

چاپ
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری