به گزارش فاخته به نقل از شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ حسین محمدی در خصوص استفاده از مرغ های منجمد در سطح بازار گفت: اداره دامپزشکی شهرستان لنده بر خود لازم دیده در جهت ترویج فرهنگ غذای سالم و رعایت حقوق مصرف کنندگان با توجه به فراگیر شدن توزیع مرغهای تنظیم بازاری در سطح بازار نسبت به کیفیت و طریقه صحیح مصرف این مرغها نکات بهداشتی کوتاهی را رعایت کنند.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده گفت: در ابتدا لازم به توضیح است که به اطلاع همشهریان عزیز برسانیم مرغهای منجمد بسته بندی شده تولید داخل یا وارداتی تحت نظارت سازمان دامپزشکی سالمترین و بهداشتی ترین شکل عرضه مرغ در سطح بازار میباشد و حتی کیفیتی به مراتب بالاتر از مرغ کشتار روز دارند البته به شرط رعایت شیوه درست خریداری، نگهداری و مصرف که در ادامه بصورت مختصر توضیح داده می شود.
وی تاکیدکرد: مرغ منجمد حتما در بسته بندی های مجاز و تاریخ دار و از مراکز تحت نظارت دامپزشکی تهیه گردد بافت مرغ منجمد نباید نرم باشد و باید مثل سنگ سفت و سخت باشد و ظاهری کاملاً طبیعی و عاری از خونابه یخ زده داشته باشد و پس از خرید بلافاصله باید به همین شکل بسته بندی تا موقع مصرف در فریزر نگهداری شود.
محمدی گفت: مرغ منجمد را در دمای ۱۴- تا ۱۸- درجه فریزر میتوان به مدت شش تا دوازده ماه نگهداری کرد(بهترین زمان مصرف شش تا نه ماه است.
وی در ادامه تاکیدکرد:دستور مصرف مرغ منجمد به این شکل است که بعد از خروج از فریزر باید به طریق صحیح یخ زدایی شود تا آسیبی به کیفیت گوشت نرسد و به هیچ وجه نباید پس از یخ زدایی دوباره فریز و یخ زدایی شود.
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده گفت:متاسفانه برخی از خانوارها از روی ناآگاهی بعد از خرید مرغهای منجمد آنها را به روش استفاده از آب جوش یا گرم یخ زدایی می کنند و سپس قطعه قطعه می کنند و در بسته بندی جدید به فریزر منتقل می کنند که کاری اشتباه است چون هم روش یخ زدایی کاملاً اشتباه است و هم فریز کردن دوباره آنها کاملاً اشتباه است و در واقع گوشت مرغی که به خاطر ارزش غذایی پروتئینی و ویتامینی آن حایز اهمیت است کاملاً تهی از ارزش غذایی می گردد و طبخ آن هم قطعاً مزه ترد و خوبی را درپی نخواهد داشت.
وی درادامه تاکیدکرد: روشهای صحیح یخ زدایی و مصرف به سه شکل زیر باید باشد که روش اول و سریع روش یخ زدایی با استفاده از مایکروفر یا مایکروویو است که گزینه دیفراست(یخ زدایی) را بمدت چند دقیقه تنظیم کنیم تا سطح بیرون و داخل بافت گوشت به نحو یکسانی توسط حرارت یا امواج دستگاه یخ زدایی گردد.
وی گفت: در روش دوم که راحتتر است و به دستگاه خاصی هم نیاز ندارد و فقط به برنامه ریزی خانوارها بستگی دارد بدینگونه است که باید ۲۴ ساعت قبل از مصرف مرغ منجمد را در دمای یخچال(صفر تا هشت درجه) بگذاریم تا به آرامی دیفراست (یخ زدایی) شود و حداکثر تا دو روز و نهایت سه روز در دمای یخچال قابلیت نگهداری و مصرف را دارا میباشد. دقت داشته باشیم که گوشت منجمد را فقط یکبار دیفراست کنیم در غیر اینصورت به بافت گوشت آسیب جدی وارد می شود و ارزش تغذیه ای(اسیدهای آمینه و ویتامین ها) گوشت بشدت پایین می آید بعلاوه اینکه خطر فساد گوشت هم بیشتر خواهد شد.
دکتر محمدی گفت: در روش سوم بدینگونه است که مرغ منجمد را بدون باز کردن بسته بندی در آب سرد گذاشته و هر نیم ساعت آب سرد تعویض گردد تا به مرور بافت مرغ نرم گردد و آسیب کمتری به آن وارد شود.
وی در ادامه تاکیدکرد: نکته حائز اهمیت دیگر بحث قیمتی است که قیمت مرغ منجمد در بازار پایین تر است و همین تفاوت قیمتی باعث باز شدن پای افراد سودجو و متخلف به این مقوله می شود بدینگونه که این افراد مرغ منجمد را با قیمت پایین تر خریداری و خود اقدام به دیفراست (یخ زدایی) مرغ می کنند و آن را با عنوان کشتار روز قطعه بندی شده یا طبخ شده رستورانی، با قیمت گزافتر به مردم می فروشند و از این طریق سود هنگفتی به جیب می زنند و ضروری است ارگانهای توزیع کننده و ناظر نسبت به توزیع مرغهای منجمد حساسیت بیشتری از خود نشان دهند.
جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
رئیس اداره دامپزشکی شهرستان لنده در پایان از شهروندان عزیز خواهشمندیم هر گونه تخلف بهداشتی در خصوص فرآورده های خام دامی در سطح بازار را در اسرع وقت به اداره دامپزشکی شهرستان یا سامانه ۱۵۱۲ اطلاع رسانی نمایند.