فاخته- دامنه افزایش قیمت تولیدات کشاورزی دامن انواع غذاهای نیمه آماده پخت را هم گرفت و دیگر برای مصرف کننده شهری که از صبحگاهان تا شامگاهان به ویژه در شهرهای بزرگ مشغول کار وبه دنبال لقمه نانی هستند که انرژی از دست رفته را جبران کرده و به اصطلاح شکمی به قناعت سیر کنند اصلا به صرفه نیست که بخشی از درآمد روزانه خود را به خرید این نوع غذا تخصیص دهند و یک قوت لایموت را به آن اختصاص دهند.
در بحث غذاهای نیمه آماده مهم ترین نکته کمبود وقت یک خانواده در تراکم شهرنشینی صنعتی و تا حدودی پیشرفته است تا جایی که در برخی کشورها بسیاری از آپارتمان های مسکونی فاقد آشپزخانه ویا همان مطبخ نوستالژیک قدیمی مادربزرگ هایمان است که هم اینک وبه دلایل فراوان که از حوصله این نوشتار خارج است، می باشد.
انواع کنسروهای خورشت گوشتی، کتیرینگ سفرهای هوایی، دریایی، ریلی، گردشگری و زمینی، پکیج بسته بندی شده بهداشتی انواع ماهی و حتی حلیم و کله پاچه، طیف وسیعی از ناگت های مرغ، ماهی و میگو، اقسام برنج همراه با افزودنی های وسیعی از خورشت ها، برگرها، الویه های مرغ و کالباس، خوراک لوبیا وعدس، کوکوهای سیب زمینی وسبزی، سیب زمینی های نیمه پخت همراه با رعایت نکات بهداشتی و دوره زمانی مشخص نگهداری و تاریخ تولید و مصرف همراه با افزودنی های مجاز و استاندارد نگهدارنده امروزه در دنیای معاصر، روزانه میلیون ها دلار چرخه مالی، سودآوری با الزامات رعایت بهداشت و سلامت مصرف کنندگان به همراه اشتغال زایی بسیار بالا و ارزش افزوده بازار ها را تحت سیطره بلامنازع خود درآورده است به طوری که با افزایش تصاعدی جمعیت جهان، حتی به نسبت گذشته شتاب سریعی را در ابعاد کمی وکیفی به خود گرفته است.
امروزه به دلیل افزایش قیمت پایه ای محصولات پروتئینی با منشاء گیاهی ودامی، این پدیده غذایی قرن معاصر از قفسه های مراکز عرضه خداحافظی نموده و شاید به تاریخ بایگانی سپرده شود، اما باز هم لقمه های آماده صبحانه وظهرانه مادر و مادر بزرگ ها به شرط توانایی خرید واستطاعت طعم و مزه نوستالژیک دیگری دارد شاید جایگزین و گزینه تقریبا مناسبی باشد.
علیرضا کیهان پور
تحلیلگر ارشد رسانه ای