به گزارش فاخته، دکتر علی فاتحی نیا با اشاره به بیماری تب مالت یا همان بروسلوز به عنوان یکی از بیماریهای مشترک انسان و دام اظهار داشت: این بیماری از بیماریهای عفونی و عامل آن عفونت باکتری بروسلا است که میزان انتقال آن از حیوان به انسان بالاست.
وی با اشاره به تبعات این بیماری در دامها عنوان کرد: این بیماری در حیوانات عامل سقط جنین است و به همین دلیل از آن به بیماری سقط جنین واگیردار نیز یاد می شود.
فاتحی نیا با اشاره به خونگیری انجام شده از ۲۳ هزار رأس دام در دامداریهای صنعتی و سنتی استان یزد به منظور انجام تست تب مالت، تصریح کرد: ۵۰۰ رأس دام به دلیل مثبت شدن این آزمایش از چرخه تولید حذف شدند.
مدیرکل دامپزشکی استان یزد یادآور شد: مردم در استفاده از مواد لبنی دقت لازم را داشته باشند و برای جلوگیری از انتقال این بیماری، شیرهای خریداری شده از بازار را حتما به مدت سه تا پنج دقیقه بجوشانند.
همچنین سرپرست اداره دامپزشکی شهرستان ابرکوه نیز در خصوص افزایش احتمال ابتلا به بیماری تب مالت بر اثر مصرف لبنیات سنتی و فلهای و عدم استفاده از لبنیات پاستوریزه دراین شهرستان هشدار داد.
دکترحسن شیخی روز چهارشنبه با بیان اینکه تب مالت یکی از خطرناکترین و مسریترین بیماریهای مشترک بین انسان و دام است، اظهار کرد: باکتری بروسلا در انواع مختلف شیر، خامه و پنیر تازه برای دوره های زمانی متغیر زنده باقی می مانند، پنیر غیر پاستوریزه تهیه شده از شیر غیرپاستوریزه که به مدت طولانی باکتری را در خود حفظ می کند و دیگر فرآورده های دامی آلوده مانند جگر و گوشت که به صورت خام یا نیم پز مصرف می شود، نیز منبع این عفونت محسوب می شود.
وی درمورد علایم این بیماری تصریح کرد: علائم تب مالت از چند روز تا چند ماه پس از ابتلا به عفونت بروز می کند و شامل تب، لرز تعریق، درد مفاصل، خستگی، درد کمر و سردرد است که معمولاً عفونت آن می تواند با آنتی بیوتیک درمان شود و ممکن است درمان چند هفته تا چند ماه به طول بیانجامد با این حال دوره های عود بیماری شایع است.
شیخی در خصوص نحوه پیشگیری از تب مالت در دامها، خاطر نشان کرد: پیشگیری و کنترل بیماری در حیوانات از طریق مایه کوبی دام ها، رعایت اصول بهداشتی ، امنیت زیستی و شناسایی و حذف دام های آلوده انجام می شود.
وی تاکید کرد: پیشگیری بیماری در انسان مستلزم مصرف لبنیات پاستوریزه، استفاده از دستکش هنگام قطعه کردن گوشت، استفاده از وسایل حفاظتی همچون دستکش، ماسک و لباس کار مخصوص هنگام ورود به دامداری است.
جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
این مسئول بابیان اینکه عامل بیماری تب مالت در شیر جوشیده از بین میرود(جوشاندن شیر به مدت ۳_۵ دقیقه) ، یاد آورشد : پنیر نیز باید به مدت ۲ماه در آب نمک اشباع نگهداری شود.