به گزارش فاخته به نقل از خبرگزاری حوزه، بخشی از صحبت های وی در برنامه تلویزیونی یادشده به این شرح است:
من مخالف اشتغال و تحصیل زنان نیستم اما باید بازنگری در طرح این مسئله برای کنترل جمعیت شود و با توجه به این سیاستگذاری شرایط ازدواج را برای بانوان دانشجو فراهم نمیشود. نیازمند ساماندهی فضای اشتغال و تحصیل زنان هستیم و در یک بعد این مسئله باید شرایط را سازگار کنیم که افراد همزمان با تحصیل و اشتغال فرزندآوری داشته باشند و بعد دیگر این هست که همه مشاغل برای خانمها مناسب نیست.
مروتی اظهار داشت: ورودی سال ۱۳۸۶ دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران ۶۵ دانشجو بودند که از این تعداد ۶۳ خانم و ۲ آقا داشتیم و یکی از واحدهای درسی رشته دامپزشکی بازرسی گوشت است و دانشجوها وارد فضای کشتارگاه میشوند. این فضا یک دیوار آهنی دارد که گاو وارد محیط میشود و از بالا به سر گاو شوک الکتریکی میزنند که گاو با نعره بیهوش میشود و گاو ممکن است در این مدت به هوش بیایید و بدود. دختران دانشجو در این زمان با فریاد فرار میکنند. درحالیکه کارگران کشتارگاه با خنده گاو را میگیرند و با ابزار موجود ذبحش میکنند اما دختران ما در این فضا باید ۶ ماه تحصیل کنند. در این قضایا سکوت کردهایم و خواهر من دانشجوی رشته روانشناسی بود که از نظر او بیشترین مشکلات بیماریهای روانی یک دانشگاه را دختران دانشجوی رشته دامپزشکی داشتند.
جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
این پژوهشگر حوزه جمعیت در پایان گفت: قبل از تعیین رشته فضا را باید به فرزندانمان معرفی کنیم تا آگاهانه انتخاب کنند و این روند هم در تحصیل و هم در اشتغال مشاهده میشود. اشتغال خانمها در فضای معدن زشت است و باید فضایی برای اشتغال خانمها ایجاد شود که با کرامت آنها سازگار باشد.
فاخته- شکی نیست که بایستی در تحصیل دختران و پسران در رشته های مختلف، تمامی جوانب و ظرایف لازم از سوی کارشناسان امر بررسی شود اما اینکه در رشته ای مانند دامپزشکی به بهانه صعوبت های خاص این رشته، مانع از حضور دختران و ادامه تحصیل در مقاطع مختلف آن شویم نشان از کج فهمی در درک درست از رشته دامپزشکی است چرا که بعضا مشاهده می شود برخی دانشجویان دختر علاقه مندتر و فعال تر از دانشجویان جنس مخالف به تحصیل پرداخته و گاها در طی مسیر شغلی به ویژه در محیط هایی نظیر آزمایشگاه دامپزشکی نیز موفق تر از پسران عمل می کنند.
همچنین آنچه این کارشناس به نقل از همشیره خود عنوان داشته که «از نظر او بیشترین مشکلات بیماریهای روانی یک دانشگاه را دختران دانشجوی رشته دامپزشکی داشتند» جای بحث و تامل دقیق علمی دارد. به کار بردن کلمه «بیشترین» در این عبارت، آن هم بدون ذکر آمار و ارقام و تحقیقات علمی صورت گرفته در این زمینه، از سوی یک کارشناس آن هم در رسانه ملی، جای سئوال دارد و امیدواریم اگر تحقیقات میدانی در این خصوص صورت گرفته، نتایج آن را برای اطلاع عموم و به ویژه فعالان حوزه آموزش دامپزشکی منشتر نمایند.
و کلام آخر اینکه، عذرخواهی رسمی این کارشناس جمعیت شناس از دختران و بانوان مشغول به تحصیل در مقاطع مختلف رشته دامپزشکی از جمله مواردی است که شاید کمی از بار سنگین این اظهار نظر نسنجیده کم کند!