به گزارش فاخته، «مهدی حسینی یزدی» روز سهشنبه در مراسم افتتاحیه هفتمین نمایشگاه بینالمللی نهادههای کشاورزی سم، کود و بذر که در محل دائمی نمایشگاههای تخصصی شهرداری تهران در بوستان گفتوگو برگزار شد، با اشاره به مشکلات واردکنندگان نهادههای کشاورزی در برگشت ارز به کشور افزود: چندین برابر ارزی که به تامین نهادههای بخش کشاورزی از محل واردات اختصاص داده میشود، برگشت ارز به کشور از محل صادرات محصولات کشاورزی است.
وی تصریح کرد: با توجه به قوانینی که سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان از سالها قبل در مورد قیمتگذاری داشته، واردکنندگان نهادههای کشاورزی از جمله کود، سم و بذر را همانند واردکنندگان لوازم آرایش میبینند. درحالی که ۱۲ تا ۱۵ درصدی که برای منافع واردکنندگان این صنعت در نظر گرفته شده، با پرداخت مالیات و سایر عوارض برای هیچ بازرگانی صرف ندارد؛ یعنی بازرگانان اگر پول خود را در بانک بگذارند سود بیشتری نصیبشان میشود.
رییس انجمن واردکنندگان سم و کود یکی از معضلات را لحاظ نشدن بخش فنی در حسابها، فعالیت فنی کارشناسان، انجام آزمایشها در مزرعه، ثبت سموم و کود و برگزاری سمینارها برشمرد و گفت: تمام مبنای حسابها و قیمتها برابر با سال ۹۵ است درحالیکه ما با توجه به تحریمها، هزینههای زیادی را برای تامین و ورود نهادهها به کشور متحمل میشویم که این مخارج دیده نمیشود.
وی اضافه کرد: چرخش مالی کود و سم یک دوره در سال است یعنی یک تاجر اگر تمام سرمایه خود را در این کار بگذارد و بخواهد بنا بر قانون سازمان حمایت از مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ۱۵ درصد سود ببرد، درآمدش از سود سپرده بانکی کمتر است.
حسینی با بیان اینکه کشاورزان کمک بزرگی به تامین مالی کشور میکنند، گفت: در حال حاضر ۴.۵ میلیون کشاورز در قالب ۲۰ میلیون خانوار یعنی یک چهارم جمعیت ایران را داریم که بزرگترین تولیدکنندگان امنیت غذایی کشور هستند، بنابراین وظیفه بخش خصوصی در کنار دولت این است که کیفیترین نهادههای کشاورزی را در اختیار کشاورزان قرار دهد.
وی با بیان اینکه برای تامین امنیت غذایی و کشاورزان باید در مسیر دانش جهانی گام برداریم، افزود: آمارها نشان میدهد کشاورزان بذر کیفی و هیبرید با ارز آزاد تهیه میکنند زیرا میدانند که بذر کیفی در افزایش عملکرد و درآمدشان نقش مهمی دارد.
حسینی با اشاره به اینکه اکنون آفتکشهای اروپایی و نسل جدید وارد کشور میشود و کشاورزان بهای خرید آن را میپردازند، اظهارداشت: در رابطه با کود نیز در تمام گلخانههای ما و تولیدات اصلی، کشاورز آماده خرید این کودها با ارز نیمایی است.
منبع: ایرنا