به گزارش فاخته، احسان سلیمانی محمدی در گفتوگو با خبرنگار فارس در خرمآباد با بیان اینکه پیگیر استانداردسازی کشتارگاههای صنعتی استان هستیم، اظهار کرد: طبق برنامه کشوری در راستای استاندارد سازی گوشت مصرفی مردم به دنبال ایجاد سالن سرد در همه کشتارگاههای صنعتی استان هستیم.
وی افزود: در آینده نزدیک سالن سرد کشتارگاه گلشن خرمآباد راه اندازی میشود.
به گفته معاون سلامت دامپزشکی لرستان با راه اندازی سالن سرد علاوه بر خوشمزه و ترد شدن گوشت عوامل بیماری زا تب مالت از بین میرود.
سلیمانی تاکیدکرد: امیدواریم در آینده نزدیک همه کشتارگاههای صنعتی استان مجهز به سیستم سالن سرد شوند.
وی با اشاره به تعداد کشتارگاههای استان گفت: در مجموع یازده کشتارگاه در استان وجود دارد که از این تعداد کشتارگاههای بروجرد، خرمآباد و کوهدشت صنعتی بوده و تحت نظارت بهداشتی ما هستند.
معاون سلامت دامپزشکی لرستان بیان کرد: در شهرستانهایی مانند دوره چگنی، رومشکان و پلدختر بخش خصوصی به علت کشتار کم تمایلی برای احداث کشتارگاه صنعتی از خود نشان نمیدهند.
سلیمانی گفت: در مجموع میتوان گفت حدود ۳۰درصد از کشتارگاههای استان صنعتی هستند.
این مقام مسوول بیان کرد: در راستای ارتقا سلامت گوشت مصرفی به دنبال این هستیم تا کشتار در شهرستانهایی که فاقد کشتارگاههای صنعتی هستند به سمت شهرهایی که کشتارگاه صنعتی دارند هدایت شود، برای تحقق این امر تقویت ناوگان حمل و نقل ضروری است.
وی در ادامه صحبتهای خود تاکیدکرد: با وجود اینکه در کشتارگاههای سنتی کشتار روی زمین صورت میگیرد، اما بازرسی مستمر توسط بازرسان دامپزشکی انجام میشود.
وی خاطر نشان کرد: با پیگیری و مکاتبات انجام شده امیدواریم تا پایان سال ۹۹همه کشتارگاههای استان با شرایط روز دنیا مطابقت داشته باشند.
معاون سلامت دامپزشکی لرستان در بخش دیگری از صحبتهای خود در پاسخ به برخی نگرانیهای مردم در خصوص سلامت گوشت مصرفی توضیح داد؛ مردم اطمینان خاطر داشته باشند گوشت مصرفی که که تحت بازرسی ما کشتار میشود از سلامت کامل برخوردار است.
سلیمانی افزود: البته به علت نوسان قیمت شاهد بی نظمیهایی در بازار گوشت بودیم و همین موجب شد در مواردی شاهد کشتار غیر مجاز باشیم که فرهنگ مصرف میتواند در کاهش این معضل تاثیر گذار باشد.
وی تاکید کرد: شهروندان در صورت مشاهده هر گونه تخلف در حوزه مواد خام دامی و فراوردههای دامی با شماره تلفن ۱۵۱۳ تماس بگیرند.
معاون سلامت دامپزشکی لرستان گفت: مصرف کننده به عنوان بازوی راست دامپزشکی است و میتواند ماموران بازرسی را به سمت تخلفات هدایت کنند.
سلیمانی اما در مورد کشتار دام به طور غیر مجاز نیز گفت: متاسفانه این یک سنت اجتماعی است که علیرغم اطلاع رسانی و برگزاری کلاسهای آموزشی همچنان ادامه دارد.
وی تاکید کرد: مردم باید به این مهم توجه کنند که ممکن است گوشت به ظاهر سالم باشد اما احتمال اینکه بیمار ی داشته باشد وجود دارد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی لرستان افزود: مکاتبات متعددی با مراجع قضایی داشتهایم و اقدام به جریمه حین کشتار کردهایم، اما نتیجه بخش نبوده است.
سلیمانی با بیان اینکه رفع این معضل مستلزم فرهنگ سازی و عزم جدی مردم است، تاکید کرد: با وجود اطلاعرسانی ما مبنی بر کشتار رایگان دام در اعیاد مذهبی اما استقبال چندانی از این امر نشده است.
وی در بخش دیگری از صحبتهای خود به کشتارگاههای طیور اشاره و گفت: همه کشتارگاههای طیور استان صنعتی و روز به روز در حال پیشرفت هستند، ما جزو اولین استانهایی هستیم که توانستهایم مرغ رتبه «a» در خرمآباد و الیگودرز تولید کنیم اما به دلیل اینکه قیمت بالا است منتظریم وضع بازار به ثبات برسد.
سلیمانی در بخش پایانی صحبتهای خود با بیان اینکه ویروس کرونا یک سری معادلات اجتماعی را بر هم زد، گفت: در این زمان درخواستھای فراوانی در خصوص بستهبندی مواد خام دامی از جمله تخم مرغ و گوشت داشتیم و در این مدت چهار مرکز بستهبندی تخم مرغ در استان افتتاح شد.
سلیمانی تاکیدکرد: سیاست تقویت و راه اندازی مراکز بستهبندی در حوزههای تولیدات دامی در دستور کار اداره کل دامپزشکی استان قرار دارد.