1
2
3
گامهای اداره کل دامپزشکی استان خوزستان در تامین ایمنی غذایی در همه گیری کووید 19
 
دکتر رضا اسدی معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان خوزستان گفت جهان با تهدید بی سابقه ای همه گیر کووید 19روبروست . همه افراد جامعه براساس پروتکل های وزارت بهداشت و توصیه های سازمان بهداشت جهانی بایستی از اقدامات بهداشتی و پیشگیرانه پیروی کنند.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1399-09-16 14:56

به گزارش فاخته، به  نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان خوزستان، اعمال این محدودیت ها موجب تعطیلی برای بسیاری از مشاغل – مراکز آموزشی و جلوگیری از سفرها وگردهمایی ها و جشن ها گردیده است و برای برخی افراد دورکاری و یا استفاده از فضای مجازی جهت آموزش یک روش جایگزین و مجازی در شرایط فصلی محسوب میشود ولی پرسنل شاغل در بخش صنایع غذایی و فرآورده های خام دامی فرصتی برای دورکاری نداشته و با توجه به ماهیت کار میبایست در محل کار خود حضور داشته باشند . سالم و ایمن نگه داشتن کلیه شاغلین مراکز مرتبط با صنعت فرآورده های خام دامی در همه گیری کنونی امری ضروری است تا ایمنی و سلامت فرآورده های تولیدی در زنجیره غذایی حفظ و در نهایت این امر جهت حفظ اعتماد و اطمینان مصرف کننده به ایمنی و دسترسی به غذای سالم ضروری است .

در همین رابطه اداره کل دامپزشکی صاحبان واحدهای مرتبط با تولید و نگهداری فرآورده های خام دامی را ملزم به استفاده از سیستم های مدیریت ایمنی غذایی براساس اصول تجربه و تحلیل خطر و کنترل نقاط بحرانی جهت مدیریت خطرات ایمنی مواد غذایی و جلوگیری از آلودگی مواد غذایی نموده است و از این رو صنایع مربوطه با اعمال برنامه هایی نظیر اقدامات بهداشتی مناسب – تمیز کردن و رعایت اصول امنیت زیستی – محصور کردن پروسه تولید ، ذخیره سازی و توزیع و حمل و نقل مناسب و رعایت بهداشتی فردی از سوی پرسنل شاغل و فراهم شدن و حفظ بهداشتی محیط در جهت تولید محصولات خام دامی سالم اقدام می نمایند .

براساس سیستم های مدیریت ایمنی غذایی و کنترل نقاط بحرانی گروههای تخصصی وکارشناسی از سوی اداره کل دامپزشکی استان تشکیل و اعضاء این گروهها در تمام مراحل نظارت های لازم را اعمال می کنند . در حال حاضر از نظر دامپزشکی یک نیاز فوری در این صنعت حصول اطمینان از محافظت شاغلین مراکز مرتبط با محصولات غذایی با منشاء دامی در خصوص ابتلاء به کووید 19 و جلوگیری از قرار گرفتن در معرض ویروس است . هدف از اقدامات اداره کل دامپزشکی استان و پروتکل های ابلاغی از سوی دامپزشکی برجسته سازی اقدامات بهداشتی است تا یکپارچگی زنجیره غذایی حفظ شود و منابع غذایی ایمن و سالم برای مصرف کنندگان در دسترس باشد . تقویت اقدامات بهداشت شخصی و ارائه آموزش های بهداشتی و به روز در خصوص اصول بهداشت مواد غذایی اموری ضروری هستند که از جمله اقداماتی است که توسط دامپزشکی استان پیگیری میگردد .

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

استفاده از تجهیزات محافظت شخصی ( PPE ) – رعایت کامل فیزیکی – شستشوی مکرر و صحیح دستها در هر مرحله از فرآوری ، تولید و توزیع بایستی نهادینه و ترویج گردد . نتیجه این اقدامات علاوه بر محافظت پرسنل شاغل از فرورده های خام دامی از کووید 19 منجر به تولید محصولات غذایی ایمن و سالم میگردد .

ذکر این نکته بسیار مهم است که هیچگونه شواهدی مبنی بر انتقال ویروس از طریق خود مواد غذایی به انسان وجود ندارد و اصولاً ویروس کرونا نمی تواند در مواد غذایی تکثیر یابد و این ویروس برای تکثیر نیازمند میزبان است لیکن اگر ماده غذایی آلوده به ویروس گردد از طریق انتقال مکانیکی و فیزیکی امکان انتقال به انسان وجود دارد . به همین خاطر تاکید میگردد که از مواد غذایی بسته بندی شده و معتبر استفاده شود و مصرف کنندگان در هنگام قطعه کردن یا لمس فرآورده های خام دامی مثل گوشت یا ماهی بطور مرتب دست خود را با آب و صابون به مدت حداقل 20 ثانیه شستشو و از مواد ضدعفونی کننده با مایه الکل بشکل مرتب استفاده کنند .

مطالب مرتبط

دیدگاه (0)

هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
0 کارکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
04   تلفن:
09055204638
04  نشانی:
مشهد، خیابان خواجه ربیع، آیت الله عبادی 80 پلاک3
04   پیام کوتاه:
 30003300887766
04    ایمیل:
 info@ fakhtehnews.ir
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری

 
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴
 
2025 - Jun - 16