1
2
3
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان دامپزشکی خراسان رضوی:
آبزی پروران به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند
 
رییس اداره بهداشت و مدیریت بیماری های آبزیان اظهار کرد: آبزی پروران بایستی به استرس های دمایی ماهیان توجه داشته باشند.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1400-05-05 10:23

به گزارش فاخته، دکتر محسن نژاد افزود: تغییرات تدریجی دمای آب در داخل دامنه مطلوب برای اکثر آبزیان قابل تحمل است و تغیرات سریع دما باعث استرس شدید و به دنبال ان کاهش مقاومت ماهیان و افزایش حساسیت انها به بیماری‌ ها گشته و به عنوان یک قانون کلی هر چه ماهی جوانتر باشد حساسیت بیشتری به تغیرات سریع حرارتی دارد.

وی یادآور شد: چنین مرگ ومیری به عنوان شوک حرارتی خوانده می‌ شود و تغیرات ناگهانی دمای اب بیش از ۳ درجه برای ماهیان بزرگ وبیش از ۱ درجه برای لاروها وبچه ماهیان استرس زا است و بدین لحاظ، یکسان سازی دما در هنگام نقل و انتقال و یا رهاسازی در محیط جدید ضروری است.

نژاد عنوان داشت: قدرت یک گونه خاص به سازش در دماهای مختلف به توانایی ان در حفظ یونها و سطوح پروتئین سرم در دماهای مختلف بستگی دارد و بدین لحاظ افزودن برخی مواد نظیر نمک به اب باعث افزایش تحمل ماهیان به تغیرات حرارتی می‌ گردد و در زمان افزایش درجه اب می‌ توان با اضافه نمودن سدیم - منیزیم وکلسیم مقاومت ماهیان را بالا برد.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
خاطر نشان می‌ گردد دمای مطلوب جهت کپور ماهیان ۲۶ درجه وبرای قزل الا ۱۶-۱۳ است   و آبزیان از نظر دامنه مطلوب حرارتی به دو دسته دارای قدرت تحمل دامنه وسیع حرارتی مانند کپور ماهیان  و ماهیان با قدرت تحمل محدود حرارتی مانند قزل الا تقسیم می‌ شوند.

مطالب مرتبط

دیدگاه (0)

هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
0 کارکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
04   تلفن:
09055204638
04  نشانی:
مشهد، خیابان خواجه ربیع، آیت الله عبادی 80 پلاک3
04   پیام کوتاه:
 30003300887766
04    ایمیل:
 info@ fakhtehnews.ir
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری

 
دوشنبه ۲۶ خرداد ۱۴۰۴
 
2025 - Jun - 16