به گزارش فاخته به نقل از روابط عمومی شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل؛ دکتر سید محمدمهدی نظام طاهری، رئیس این شبکه، بیان داشت : بسیاری از عوامل بیماری زا نظیر ویروس (آنفلوانزا، نیوکاسل، برونشیت عفونی و...) که همراه با مدفوع و ترشحات تنفسی از بدن طیور دفع شده است در بستر به فراوانی وجود دارند.
وی گفت: روش های عقیم سازی کود شامل خشک کردن کود با استفاده از کود خشک کنهای مکانیکی، روی هم انباشتن کود مرغ (دپو کردن) و سیلو کردن کود مرغ است.
دکتر نظام طاهری تصریح کرد: طبق دستورالعمل های سازمان دامپزشکی کشور، کود پایان دوره فارم های پرورشی قبل از جابجایی و حمل و نقل باید در محل مناسبی دپو شوند که برای این کار کود با استفاده از نایلون یا لایه ای از خاک پوشیده شده و بر اثر رطوبت و تخمیر انجام شده بسیاری از عوامل بیماری زای کود ناشی از افزایش حرارت درونی از بین می روند.
جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان آران و بیدگل در پایان خاطر نشان کرد: مرغداران بایستی موضوع عقیم سازی کود تولیدی واحد ها را جدی بگیرند و از خروج کود عقیم نشده پایان دوره پرورش به منظور مصارف کشاورزی و سایر موارد صنعتی جدا خودداری نمایند تا از انتقال بیماری های مانند آنفلوانزای پرندگان، نیوکاسل به سایر نقاط جلوگیری گردد..