فاخته- شرکت " بیوتک " انگلیس اعلام کرده که با همکاری "دانشمندان و اندیشمندان بیولوژی و بیوتکنولوژی یونیورسیتی کالج لندن" در آزمایشگاهی به مساحت ۳۰۰ متر مربع با روش کشت سلولی و طی مدت فقط ۴۰ روز قادر به تولید خاویار ارگانیک است که ضمن کاهش قیمت جهانی خاویار در سراسر جهان تصمیم دارد آن را از یک کالای لوکس گران بهاء به قیمت بسیار ارزان در دسترس همگان قرار دهد و به سلطه ۱۴ ساله (زمان نسبی) استرس و انتظار تولید انواع خاویار در دریاها و مزارع پرورشی ماهیان خاویاری پایان دهد.
آلودگی منابع آبی، افزایش جمعیت، تغییرات اقلیم و آب هوایی ، بر هم خوردن تعادل زیست بوم طبیعی( اکوسیستم ) و... این ماهیان و دوران طولانی تولید گوشت و خاویار تیپ وحشی ( Wild Type ) و پرورشی این گونه از ماهیان منحصر به فرد، در بسیاری از نقاط جهان از جمله دلایل این سمت و سوی تولید خاویار آزمایشگاهی عنوان شده است که در صورت صحت و سقم این نوید دلگرم کننده علمی، می تواند تحولی بسیار شگرف در تولید خاویار آزمایشگاهی و طی فقط ۴۰ روز فرآیند کشت سلولی و نقطه عطف تاریخی شگرف باشد و به نظر میرسد که "جنگ و جنون خاویار" در ابعاد کیفی، کمی و قیمت آن در میدان علم و نوآوری وبه مدت فقط یک ماه و 10 روز عرصه ای نوین فراروی تولید غذای بسیار ارزشمند و در دسترس همگان قرار دهد.ادامه دارد...
*علیرضا کیهان پور*
روزنامه نگار حوزه کشاورزی