در خبرها آمده بود که «مسئولان باغ وحش سندیگو در ایالت کالیفرنیای آمریکا واکسن کووید ۱۹ طراحی شده برای حیوانات را به آن دسته از گونههای انسانوار تزریق کردهاند.» براساس این گزارش، ۴ اورانگوتان و ۵ میمون بونوبو در این باغ وحش دو دوز از واکسن کرونای خاص حیوانات، زوئتیس را دریافت کردهاند.
با انتشار این خبر این سوال مطرح شد که آیا حیوانات هم نیاز به واکسیناسیون علیه ویروس کرونا دارند؟ سید بهمن نقیبی، معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور در این خصوص به میزان، گفت: در ایران هنوز گزارشی مبنی بر بیماری کرونا در بین حیوانات نشده است و ما در ایران فقط واکسن کرونا برای انسان داریم که در این خصوص هم دچار محدودیتهایی هستیم. در حال حاضر برای انسانها هم واکسن کرونا وارد میکنیم و تولید واکسن ایرانی در حال حاضر بصورت مختصر و مراحل پایانی آزمایشی است، همچنین واردات واکسن کرونا برای انسان فقط برعهده وزارت بهداشت و درمان کشور است و حیوانات در حال حاضر از هیچ اولویتی برخوردار نیستند.
وی ادامه داد: در واقع در بعضی حیوانات در کشورهای دیگر علائمی از کرونا دیده شده استمثل راسو که ثابت شده که نه اینکه احتمال ابتلاء به بیماری را دارند حتی میتوانند عامل انتقال بیماری کرونا به انسان باشند.
نقیبی گفت: اینکه آیا همهی گونههای حیوانی به بیماری کرونا مبتلا میشوند، باید گفت که این بیماری جدید است و هنوز بطور کامل شناخته شده نیست، که در خصوص ابتلاء گونههای حیوانی دیگر مشخص شود و زمانی این موضوع تایید میشود که بطور کامل این بیماری شناخته شود.
جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور گفت: واکسنی برای حیوانات در ایران استفاده نشده است، اگر هم واکسنی در اختیار داشته باشیم؛ اولویت نخست انسانها هستند تا بطور کامل ایمن شوند و اگر گونه حیوانی هم دچار این بیماری شد، (که در ایران هنوز گزارش رسمی مبنی بر بیماری کرونا در بین حیوانات نشده است) به انسان منتقل نشود پس در حال حاضر اولویت برای ما انسانها هستند.
نقیبی اظهار کرد: در ایران واکسیناسیون حیوانات به طور کامل بی معنی است، ولی اینکه در کشورهای دیگر از این واکسن برای حیوانات استفاده کرده اند میتواند در گونههایی مثل میمون یا گوریل که شباهتی در آناتومی بدن این حیوانات با انسان را دارند، استفاده کرده باشند و همچنین واکسیناسیون این حیوانات وجود داشته است و مطمئنا واکسن کرونای حیوانی با واکسن کرونای انسانی تفاوتهایی هم دارد.