1
2
3
در گفتگوی فاخته با «زوج دامپزشک» عنوان شد؛
یکی از محاسن زوج های دامپزشک، درک متقابل شرایط کاری است بیماری های مشترک همیشه یک تهدید برای دامپزشکان محسوب می شوند
 
در این گفتگو، به سراغ دکتر پوریا گاچین و همسر ایشان خانم دکتر زهره عباسپور رفتیم که هر دو دامپزشک هستند.
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1401-09-23 10:45

فاخته- این گفتگو در اولین شماره ماهنامه الکترونیک فاخته منتشر شد و در جهت انعکاس بیشتر آن، در این پایگاه خبری نیز منتشر کردیم تا علاقه مندان آن را مطالعه کنند.

* لطفا خودتان و خانم دکتر را معرفی کنید؟  

پوریا گلچین هستم و در سال ۶۵ در خانواده فرهنگی بدنیا آمدم. دانش آموخته رشته دکتری دامپزشکی از دانشگاه آزاد اسلامی گرمسار و در حال حاضر در شبکه دامپزشکی شهرستان رشتخوار از توابع خراسان رضوی مشغول به کار می باشم.

همسر دکتر گلچین نیز خود را اینگونه معرفی می کند؛  زهره عباسپور هستم. من هم در سال ۶۵ در خانواده فرهنگی متولد شده و دانش آموخته رشته دکتری دامپزشکی از دانشگاه کرمان و در حال حاضر در بخش خصوصی دامپزشکی (مرکز مایه کوبی) مشغول به فعالیت هستم.

* آقای دکتر، نحوه آشنایی شما با خانم دکتر چگونه بود؟ چند سال از این آشنایی گذشته و ثمره این ازدواج چه بوده؟

 آشنایی من و ایشان به واسطه معرفی یکی از همکاران بوده و ۱۰ سال از این آشنایی می گذرد و خدا را شکر ثمره این زندگی مشترک داشتن یک فرزند هست.

* سال ورود به دانشگاه و علت انتخاب رشته دامپزشکی؟ رتبه کنکور؟ و از کجا فهمیدید به این رشته علاقمندید؟ 

من ورودی سال ۸۳ و خانم دکتر ورودی ۸۵ هستند، حقیقتش خودم که قبل از انتخاب دامپزشکی آشنایی با این رشته نداشتم و پس از قبولی در دانشگاه و مواجهه با حیوانات مریضی که زبانی برای بیان دردهایشان نداشتند به دامپزشکی علاقه مند شدم.

* حیوان مورد علاقه شما و خانم دکتر چیست؟ آیا در منزل حیوان خانگی دارید؟ 

به نظر من همه حیوانات به نوعی دوست داشتنی هستند و حیوان هم در خانه نداریم.

* چه خاطره مشترکی از کار با هم در زمینه دامپزشکی  دارید؟

خب، خاطرات در رشته ما بسیار زیاد است چون با موجود زنده سر و کار داریم و هر لحظه ممکن است اتفاقی رخ دهد ولی جالب است بدانید که هر دوی ما مورد گزش »سگ« قرار گرفتیم که بواسطه بازدید از مرغداری و گاوداری بود.

*لطفا ماجرای گزش سگ را شرح دهید!

خانم دکتر، هنگام بازدید از یک مرغداری، دچار سگ گزیدگی  و چند روز در منزل بستری شد و خوب یادم هست آن روز من و پدر ایشان با هم بودیم که تلفن زنگ زد و خانم دکتر اعلام کرد که مورد حمله سگ قرارگرفته... بعد از دیدن صحنه و سپس، معالجه ایشان تصمیم به شکایت از صاحب مرغداری گرفتیم و با هم به آن مرکز رفتیم و با کمال تعجب دیدیم که این مرغدار در آن واحد پرورش طیور، یک مرکز پرورش سگ هم راه انداخته و حدود 12 قلاده سگ آنجا نگهداری می کند و وقتی متوجه قصد ما شد از ما خواهش کرد که از شکایت خود صرف نظر کنیم چرا که نگهداری سگ در آنجا غیرمجاز بود و من به خواهش خانم دکتر از این کار منصرف شدم و اما خود من هم در گاوداری، هنگامی که منتظر حضور دامدار بودم از پشت و از قسمت ران، مورد حمله سگ قرار گرفتم که زخم عمیقی ایجاد شد و چند روزی به دنبال درمان و بهبود بودم. به هر حال، هر دوی ما مورد این نوع از آسیب دیدگی و کار با حیوانات قرار گرفتیم.

* زندگی یک زوج دامپزشک چه محاسن و چه معایبی دارد؟ چه چالش ها و محدودیت هایی ممکن است همراه این زوج در زندگی به واسطه کارشان ایجاد شود؟ 

 از آنجایی که رسالت سازمان دامپزشکی کشور دستیابی به شعار »دام سالم، غذای سالم، انسان سالم« می باشد دامپزشکان، زندگی سختی دارند چه در بحث سلامت حیوان و چه در بحث  سلامت جامعه ( از لحاظ بیماری های مشترک نظیر؛ تب مالت، تب کریمه کنگو، هاری، بازرسی کشتارگاه های دام و طیور، مراکز بسته بندی پروتئنی، مراکز جمع آوری شیر و...) و به همین دلایل هیچ وقت، زمان مشخصی نداریم و دائم در حال خدمت رسانی هستیم و یکی از محاسن زوج دامپزشک، درک متقابل شرایط کاری است و متاسفانه بیماری های مشترکی که همیشه یک تهدید برای دامپزشکان محسوب می شود از چالش های بزرگ این رشته می باشد.

* مشکلات معیشتی گریبانگیر زوج های دامپزشک را در کدام موارد می بینید؟

دامپزشکان هم مانند سایر اقشار جامعه درگیر مشکلات معیشتی و اقتصادی هستند و صد البته که چه در بخش دولتی و چه در بخش خصوصی حقوق ها  پایین است و کاهش جمعیت دامی به واسطه خشکسالی و گرانی نهاده ها تاثیر بسزایی در کم رونق شدن صنعت دامپروری و بالطبع معیشت دامدار و دامپزشکان داشته است.

* زیبایی های زندگی یک زوج دامپزشک در چه مواردی می تواند باشد؟

 با توجه به سخت بودن کار دامپزشکی، درک متقابل زوجین می تواند زندگی را زیباتر کند.

* نظر شما در مورد موضوع اولین شماره ماهنامه الکترونیک فاخته تحت عنوان »دامپزشکی، جذاب و پر رونق یا سردرگم و بی رونق« چیست؟

 دامپزشکی سردرگم و بی رونق است؛ نگاهی به وضعیت دام و کاهش دام ها در سال های اخیر و یا کاهش دام های مولد، نشان از بی رونقی کار در بخش دام های سبک و سنگین است که همکاران ما را بسیار آزار می دهد. همچنین در بخش حیوانات خانگی نیز برخی محدودیت هایی که در استقرار کلینیک ها در مناطق مسکونی رخ داده سبب بی رونقی این بخش از کار دامپزشکی شده و در بخش دولتی هم بعضا دیده می شود دامداران از واکسیناسیون استقبال ندارند که همین امر سبب مشکلات مختلف و بی رونقی مایه کوبی می شود.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

* اگر حرف ناگفته ای باقی مانده بفرمائید

 در پایان ممنونیم از وقتی که در اختیار ما قرار دادید و ما توانستیم گوشه ای از سختی ها و مشکلات کار دامپزشکی را عنوان کنیم.

 

منبع: ماهنامه الکترونیک فاخته

 

 

مطالب مرتبط

دیدگاه (0)

هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
0 کارکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
04   تلفن:
09055204638
04  نشانی:
مشهد، خیابان خواجه ربیع، آیت الله عبادی 80 پلاک3
04   پیام کوتاه:
 30003300887766
04    ایمیل:
 info@ fakhtehnews.ir
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری

 
یکشنبه ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳
 
2024 - May - 19