1
2
3
وقتی یک متخصص بیماری‌های داخلی تمام نظارت های دامپزشکان در فارم های پرورش طیور را زیر سئوال می برد! /لزوم پاسخ قاطع سازمان دامپزشکی و تشکل های طیور به این اتهام ها+ پی نوشت فاخته
 
در خبری از قول رئیس سازمان دامپزشکی ایران خواندم که متاسفانه عده‌ای از مرغداران برای افزایش وزن مرغ‌ها، چند روز قبل از سر بریدن‌شان...
Delivery
Delivery
Delivery
Time 1399-09-12 08:19

به گزارش فاخته، بولتن نیوز در مطلبی تحت عنوان «در کشتارگاه شرافت» اعلام داشت: متخصص بیماری‌های داخلی طی یادداشتی در صفحه شخصی خود نوشت: در خبری از قول رئیس سازمان دامپزشکی ایران خواندم که متاسفانه عده‌ای از مرغداران برای افزایش وزن مرغ‌ها، چند روز قبل از سر بریدن‌شان، در آب آن‌ها تریاک می‌ریزند تا یبوست بگیرند و حدود نیم‌کیلو وزن‌شان زیاد می‌شود و گفته بود که دلیل رخوت و سستی پس از مصرف مرغ می‌تواند همین تقلب باشد. حالم از این‌ خبر بد شد و گفتم شاید دروغ باشد. به ویژه چون از طرف مقام مسئولی گفته شده که خود باید در برابر فقدان‌نظارت موثر بر مرغداری‌ها پاسخگو باشد.

به گزارش بولتن نیوز، برای اطلاعات بیشتر با پسر دایی‌ام که مرغدار است تماس گرفتم و حرف‌هایی زد که دیدم اوضاع از این هم بدتر است. او خودش پرورش‌دهنده مرغ تخم‌گذار است اما از همکارانی که در زمینه مرغ گوشتی فعال‌اند شنیده که عده‌ای به این شیوه‌ی حرام‌خواری رو آورده‌اند اما به دلیل افزایش اخیر قیمت تریاک، برخی از آن عده‌ای، به دلیل عدم توجیه اقتصادی چنین نمی‌کنند. اما ماجرا شکل کثیف دیگری پیدا کرده است.

متاسفانه به دلیل گرانی و کمیابی ذرت و سویا که خوراک اصلی مرغ است، برخی مرغداران از پودر ضایعات دائمی، ضایعات ماکارونی، ضایعات پفک و از این جور «آت آشغال‌ها» برای پر کردن شکم جوجه‌ها استفاده می‌کنند. در فقدان سویا به عنوان منبع پروتئین، خون مرغ‌ها را در کشتارگاه‌ها به ضایعات آن‌ها اضافه می‌کنند و می‌پزند و بعد پودر می‌کنند و به مرغ‌ها می‌دهند. کیفیت غذایی که به آن‌ها می‌دهند برای‌شان مهم نیست و فقط ارزانی‌اش ملاک است. فقط می‌خواهند آن‌ها زودتر پروار شوند و پف کنند و با هزینه‌ی کمتر و سود بیشتر به فروش برسند.

جدیدترین خبرهای حوزه دامپزشکی و صنایع دام و طیور را در کانال تلگرامی فاخته دنبال کنید. (کلیک کنید)

این مرغدار قدیمی و معتبر، علت طعم بد و گاه بدبویی گوشت مرغ‌ها را همین دلیل دانست. مرغ‌های سبز هم که قرار بود واکسن‌ نگیرند و غذای خوب بخورند تا گوشت مطبوع و سالمی داشته باشند، دیگر قابل اعتماد نیستند. وقتی از او در باره‌ی چگونگی نظارت دامپزشکی پرسیدم، تلخ خندید و گفت از این سوال‌ها نپرس!... گفتم چگونه می‌توانم به کیفیت گوشت مرغی که می‌خورم مطمئن باشم؟ گفت خودتان در پشت بام آپارتمان‌تان، پرورش مرغ محلی راه بیندازید!

فاخته- این اولین بار نیست که در خصوص پرورش طیور، استفاده از هورمون و ... اظهار نظرهای غیرکارشناسی آن هم از سوی برخی پزشکان و متخصصان محترم رخ می دهد و متاسفانه این اظهار نظرها با توجه به اینکه از سوی جامعه محترم پزشکی رخ می دهد مورد قبول عامه مردم نیز واقع شده و زحمات و تلاش ارزشمند دامپزشکان و تولیدکنندگان این بخش زیر سئوال می رود و هر بار نیز پاسخ قاطعی از سوی سازمان های متولی یه اینگونه شایعات داده نمی شود!

لذا ضروری است در جهت دفاع از نظارت های بهداشتی انجام شده در فارم های طیور و تولیدات بهداشتی و نیز اطمینان خاطر دادن به مصرف کنندگان، یک بار برای همیشه هم که شده سازمان دامپزشکی کشور و نظام دامپزشکی، اقدامی در خور شان حرفه دامپزشکی در جهت پایان دادن به چنین اظهار نظرهایی انجام دهند. به عنوان نمونه مکاتبه با وزیر بهداشت و یا رییس سازمان نظام پزشکی و درخواست جلوگیری از چنین اظهار نظرهایی توسط جامعه پزشکی می تواند یکی از این راهکارها باشد و نیز بهره گیری از رسانه ها جهت روشنگری افکار عمومی و ... .

البته واکنش موثر تشکل های مرتبط نیز در این خصوص بیش از پیش ضروری است.

مطالب مرتبط

دیدگاه (1)

This comment was minimized by the moderator on the site

من به عنوان يك كلينيسين مسول فني عرض ميكنم كه ممكنه در هر صنفي افراد متخلف باشند ولي مرغداران گوشتي از شريفترين توليد كنندگان كشور هستند كه در سختي فراوان توليد ميكنند و دامپزشكان خدوم از جوجه ريزي تا كشتار اين فرأيند را نظارت مي كنند

هنوز هیچ دیدگاهی ارسال نشده است.

ارسال دیدگاه

  1. ارسال دیدگاه به عنوان مهمان ثبت نام یا ورورد به ناحیه کاربری.
0 کارکتر
پیوست ها (0 / 3)
اشتراک موقعیت شما
04   تلفن:
09055204638
04  نشانی:
مشهد، خیابان خواجه ربیع، آیت الله عبادی 80 پلاک3
04   پیام کوتاه:
 30003300887766
04    ایمیل:
 info@ fakhtehnews.ir
آیا حساب کاربری نداری ؟ ثبت نام کن

ورود به حساب کاربری

 
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۴۰۴
 
2025 - Aug - 18